De bemanning

Mogen wij ons even voorstellen. Wij zijn Frank, Astrid, Marjolie (15) en Femke (13), de bemanning van de Mar-Jolie (Mooie Zee in het Frans/Spaans, inderdaad vernoemd naar onze oudste dochter). Frank is de ervaren kapitein op het schip. Hij vaart zijn hele leven al. Toen hij klein was had zijn vader een vrachtwagen omgebouwd zodat hij er de boot (Albin Vega) mee kon vervoeren. Dus als ze op vakantie gingen vertrokken ze eerst met de vrachtwagen richting het zuiden, om vervolgens de boot ergens in het water te laten hijsen en dan verder per boot. Onder meer richting Ibiza, Mallorca etc. Toen nog hele rustige en idyllische eilanden…

IMG_4498Na mijn eerste tocht met Frank en zijn ouders vanaf Scheveningen naar Oostende ben ik er ook gelijk ingeslingerd. Inmiddels hebben we mooie tochten gemaakt. Met de Moody 333 van de ouders van Frank meevaren over de kanalen in Frankrijk richting de Cote d’Azur om vervolgens naar Corsica en Sardinie over te steken. Niet alleen veel dolfijnen gezien, maar ook een enorme walvis die in een keer 20 meter naast onze boot omhoog sprong. Geweldig!

10 jaar geleden zijn we op onze huwelijksreis 3 maanden gaan varen op onze huwelijksboot ( Elan 434 Impression, momenteel nog te koop), samen met onze 2 dochters. Vanaf Kroatië, naar Italië, Griekenland en toen door naar Turkije. In Turkije zouden we maar drie jaar liggen, maar dat zijn er wel een paar meer geworden. Wat een fantastisch zeilgebied is dat! Dat had ik eigenlijk helemaal niet verwacht. Maar zo zie je maar hoe je je in dingen kunt vergissen.

En nu zijn we bezig met onze reis naar de Carieb. Frank wilde graag een rondje om de wereld, maar dat zag ik persoonlijk niet zo zitten. Toen ik ergens iets las over een rondje Atlantic vond ik dat eigenlijk wel een goed alternatief. We hadden gedacht dat de school voor de kinderen een groot probleem zou worden. Maar tot onze verbazing was de school juist razend enthousiast over onze plannen. De eerste die we er over spraken was de klassenjuf van Femke. Zij gaf aan dat ze zelf altijd had gevaren met haar vader. “Als ik de kans had gehad om zo’n reis met mijn vader te maken, dan had ik dat onmiddellijk gedaan”. Inmiddels heeft de school per kind uitgezocht wat er wel en niet moet gebeuren tijdens de reis. Dus ze kunnen aan de slag als we onderweg zijn.