Marigot Bay

19 – 20 december

Yes, vandaag de haven van Rodney Bay verlaten. We hebben een geweldige tijd met de ARC gehad, maar na ruim anderhalve maand werd het weer tijd om op eigen benen te gaan staan. We werden flink uitgezwaaid door de Zwerver, Djualin en de Selene. De meeste Nederlanders gaan we als het goed is weer zien met Kerstmis in Tobago Ceys. Bij het tanken zagen we nog Jackie X en met de Indian Summer en Infinity hebben we nog snel geregeld dat we samen nieuwjaar zouden vieren in de Spinnaker bar. Jammer om afscheid te moeten nemen, maar heerlijk om daarna weer op zee te zijn.

AHF_Marigotbay
Onderweg naar Marigot Bay

Ik moest wel even wennen aan de DTW (Distance to Waypoint). De vorige keer dat we op zee waren, begon het met bijna 3000 mijl. Nu waren het er maar 7 in totaal naar onze volgende bestemming: Marigot Bay.

Ooit het decor (blijkbaar) van de film Dr. Doolittle. Nu mochten wij er in ronddobberen. We hadden de baai al gespot tijdens ons taxitour over het eiland. Toen vonden we het al een hele mooie plek. Maar als je er dan zelf voor anker ligt, dat maakt zo’n baai nog tien keer mooier!!!

AHF_Marigotbay-13

Vooraf hadden we gebeld of er nog een mooring beschikbaar was. Helaas kon je niet reserveren. De moorings werden weggegeven op basis van het principe “wie het eerst komt, die het eerst maalt”. Gelukkig waren er nog een paar vrij toen we aankwamen.  We  zaten nog niet vast aan de monoring, of de eerste handelaar zat al naast onze boot. Of we fruit wilden kopen. Zijn mandarijnen en bananen waren heerlijk, dus we hebben weer wat extra fruit ingeslagen. De rest van de verkopers hebben we vriendelijk afgewimpeld.

AHF_Marigotbay-7
Good!

Frank wilde naar de openlucht kapper, maar die werkte vandaag helaas niet. Nog maar even verder doorvaren dan maar met die woeste krullen.

AHF_Carieb_STLUCIA-39
Kapper aan zee

Als je een mooring in Marigot Bay hebt, mag je blijkbaar ook van het resort dat achter de haven ligt gebruik maken. Ook kun je roomservice op je boot bestellen..makkelijk voor de superjachten die hier allemaal liggen aangemeerd. Bizar wat voor grote schepen hier in zo’n klein baaitje kunnen liggen. Roomservice vonden we wat overdreven, maar we hebben wel heerlijk gezwommen in een van de zwembaden.

We hebben daardoor de zonsondergang gemist – die schijnt hier spectaculair te zijn – maar je kunt natuurlijk niet alles hebben. Lekker op de boot gegeten en vanavond vroeg naar bed om morgenvroeg weer vroeg op te kunnen staan om richting Bequia (Grenadines) te varen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: