Las Palmas, GC – ARC

1 november was het dan zover: na een pittige nachtelijke tocht vanaf La Gomera kwamen we aan in Las Palmas, Gran Canaria. De plek waar alle ARC (Atlantic Rally voor Cruisers) activiteiten plaatsvinden en vanwaar we de oversteek naar de Carribes gaan maken.

De datum van vertrek staat vast. Zelfs het tijdstip van weten we al: 19 november 13.00 uur.

Twee en een halve week hebben we dus om ons klaar te maken om te gaan. Genoeg tijd om het allemaal relaxed aan te pakken. Dachten we. Niets blijkt minder waar!

Op 5 november maken we de start van de ARC+ mee. Deze groep van boten gaat via de Cape Verdes naar Saint Lucia. Wij gaan rechstreeks. Vol verbazing hebben we gekeken naar allerlei boten waar de boodschappen op het laatste moment (zaterdagavond 22.00 uur. Vertrek was zondag ook om 13.00 uur) werden geleverd, mensen op de dag van vertrek nog in de mast aan het klussen waren en buren die meer bier aan boord hadden dan water.

Welkomstfeestje, inchecken, bijna elke avond een sundowners (borrel als de zon ondergaat), family boat BBQ, workshops rigging, management of emergencies, provisioning, bomen planten, openingsceremonie, nog meer etentjes, feestjes, air-sea rescue helicopter demonstration, Hallberg-Rassy borrel en ga zo maar door. Tussendoor moesten we ook de boot gereed maken voor vertrek, door de safety check (gisteren – twee dagen voor vertrek- waren er nog 10 boten die nog niet waren goedgekeurd..) en de boot moest worden geproviandeerd. Een niet te onderschatten klus. Ik heb verhalen gehoord van huilende vrouwen in de supermarkt die totaal in de stress waren over wat ze wel en niet moesten inkopen. Dat heb ik gelukkig niet meegemaakt, maar je moet er wel de tijd voor nemen. Veel tijd! Kortom, het schrijven van het blog is er de afgelopen weken totaal bij ingeschoten. Als het goed is, hebben we de komende weken zeeën van tijd…dan ga ik de blogs over La Palma en La Gomera en natuurlijk over onze ARC avonturen aanvullen.

Tijdens de oversteek van ongeveer  2.700 zeemijl (bijna 5.000 km) zijn we te volgen via de app van YB races (kies voor “add race” en dan voor de ARC van  Las Palmas naar Saint Lucia).

Voor de tussentijd hierbij alvast wat foto’s van de ARC.

 

 

One Comment

Add yours →

  1. We zullen de komende tijd veel zeemansliedjes beluisteren om de stemming aan te voelen.
    Jan Smit zingt trouwens ook wel een min of merr toepasselijk liedje voor jullie..
    Goede vaart, ,of om met de Csts te spreken :” Vaya con Dios”

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: