Madeira deel II

Vervolg…

Wel zijn we nog een keer gaan duiken. Inderdaad ‘we’. Na alle enthousiaste verhalen van Frank en de kinderen, kreeg ik ook de kriebels en wilde het toch ook gaan proberen. Samen met de Braziliaanse duikinstructeur Pedro. Eerst oefeningen doen in het zeezwembad en als dat goed ging, mocht ik de zee in. Gelukkig had ik alles zo onder controle en konden we de zee in. “If everything goes ok, we’ll dive till five, six meters. But I am a Brazilian, if I see everything goes ok, it might be a bit more”. Gelijk kwamen we al een aantal trompetvissen tegen en allerlei andere prachtige beestjes. Het ging hartstikke goed. Onderweg kwam ik Frank en de kinderen samen met hun duikinstructrice Eva tegen. Heel bijzonder. Na afloop kwam ik (blijkbaar) met een enorme smile boven water. Pedro had het op video gezet. “Best video of this season” vonden hij en Eva (zijn Poolse vriendin). Pedro vroeg of ik kon schatten hoe diep we onder water waren geweest. “I think fifteen”. In een keer goed….

Inmiddels was de stuurautomaat in Nederland gerepareerd. Dat was heel snel gegaan. Misschien was het dan toch een goed idee om hem dan maar meteen naar Madeira terug te sturen…het pakket zou dan volgens DHL Nederland over vier dagen in Madeira zijn. Dan konden we hem nog mooi installeren en testen richting de Canarische eilanden.

Dat was een goed idee geweest, mits hij met express was verstuurd. Dan gaat hij namelijk met het vliegtuig mee. Doe je dat niet, dan komt zo’n pakket op het vasteland van Europa inderdaad binnen vier dagen aan. Per vrachtwagen. Maar Madeira is het buitengebied van DHL en dan wordt zo’n pakket daarna nog met –letterlijk- de pakjesboot verstuurd. Maar dat vertellen ze je pas als dat pakket al is verstuurd.

Via de track en trace konden we het pakket volgen. Tot Duitsland ging alles goed. Daarna bleef het stil….bellen, mailen, doorgeschakeld worden van het kastje naar de muur….”we kunnen niks doen, want u heeft het pakket niet per express verstuurd en alleen de verzender mag informatie opvragen”. Wat een gedoe! ’s Maandags zagen we in een keer dat het pakket in Lissabon was aangekomen. Ok, dan gaat het vast goedkomen. Toch maar even naar DHL laten bellen door de Marina Office. “Nee, gaat niet goedkomen. Vrijdag gaat het op de pakjesboot en dan komt het volgende week dinsdag aan op Madeira en ergens eind van die week krijg je het pakket dan”. “Dat is echt veel te laat, dan kunnen we helemaal niks meer van de Canarische eilanden zien behalve Las Palmas”. Wat nu? Toch maar vertrekken naar de Canarische eilanden en dan terugvliegen naar Madeira? Of iets anders verzinnen? Naar Lissabon vliegen had geen zin, want ze konden het pakket niet uit de container halen. Maar wat kunnen we dan wel doen? Ondertussen weer ieder nummer dat we konden vinden gebeld, getwitterd, DHL in Portugal gemaild…dat laatste had gelukkig effect.

In overleg met de DHL man uit Madeira (hij wist zich Frank gelukkig nog te herinneren uit de Marina office. Via hem had Frank ons pakket verstuurd). In een keer kon ons pakket toch uit de pakjesboot-container worden gehaald en wonder boven wonder zat het plots in het vliegtuig en kwam hij op donderdagochtend aan. Twee dagen te laat, maar anders hadden we nog twee weken moeten wachten. Dank DHL Portugal en Rui van DHL Madeira!!

AH2017_Madeira-55
Die is binnen! Bedankt Rui!!

De week ervoor waren we op woensdagavond in Funchal waardoor we de bingo-avond in het resort hadden gemist. Doordat we nu een dagje langer moesten blijven liggen, konden we tot grote vreugde van Marjolie en mezelf toch naar de bingo. Frank en Femke hadden totaal geen zin. Met grote tegenzin gingen ze gelukkig toch mee. In een grote zaal zaten wij tussen allemaal Polen en Fransen in klaar met onze kaarten. In totaal waren er maar drie prijzen te winnen. Een bij 1 rij vol, een bij 2 rijen en de hoofdprijs bij een volle kaart. De bingo was nog niet gestart of we zaten er al helemaal in. Zelfs Frank en Femke vonden het in een keer hartstikke leuk! In het begin schoot het allemaal niet op, maar in een keer had ik bingo voor de eerste rij. BINGO! Yeah, een gratis cocktail gewonnen. De tweede prijs ging naar iemand anders. En opeens moesten Frank en ik alleen nog nummer 57 hebben….BINGO! Wij samen de hoofdprijs, tot grote teleurstelling van de Polen en de Fransen. Hopla, daar kregen we een fles champagne. Onze avond kon niet meer stuk!

Donderdagochtend moest ik de auto weer inleveren. Onze buurman, een niet al te spraakzame Fins, liep met twee accu’s van 26(!) kg per stuk vanaf zijn boot richting bushalte. Op een helling van ongeveer 15% bij QdL omhoog. Meer dan 500 meter lang. Ik vond het al te steil om te hardlopen. Laat staan met zulke zware accu’s omhoog sjouwen. Frank heeft hem tegen kunnen houden en ik ben snel naar de auto gegaan en hem een lift gegeven. Hij keek me een beetje verbaasd aan, maar stapte toch in. Hij moest naar een bushalte die nog verder lag dan de ingang. Echt een behoorlijk stuk. Blij dat we hem konden helpen. Toen ik terug reed zag ik dat Frank en Femke met iemand in duikpak aan het kletsen waren. “Hmm, die ken ik”. “Wacht, dat is Wendy, onze andere duikinstructeur van Brabant Diving”. Dat is toevallig. Ze was in Madeira op duikvakantie en had bij ‘onze’ duikschool een paar duiken geboekt. Superleuk!

img_5430

Frank wordt meer en meer handy man aan boord. Binnen no time had hij de stuurautomaat weer op de boot gemonteerd en zo konden we donderdagavond gelukkig richting La Palma. Het weer zou er namelijk niet beter op worden door de invloed van de orkaan Orphelia. Die was weliswaar gelukkig boven Madeira langs gegaan, maar was wel van invloed op het weer en de golfhoogtes.

4 Comments

Add yours →

 1. Jeanne huis petraeus 11 november 2017 — 12:37

  zitten hier op Las Palmas jullie blog te lezen Hardstikke leuk geschreven en weer prachtige foto s.!!!We lezen nog meer leuks alsdat jullie kunnen vertellen hier . Hier hebben we het zo druk dat van bijkletsen weinig komt. Van ene party naar volgende sessie. Liefs

  Liked by 1 persoon

 2. Harald en Madeleine 18 november 2017 — 08:05

  Bemanningsleden Mar-Jolie, heel veel succes morgen met de start van jullie overtocht!! Onze vorige HR, Indian Summer, ligt bij jullie aan de steiger en vertrekt ook met de ARC . Geniet optimaal van jullie overtocht en wij wensen jullie een behouden vaart!! En een fantastische tijd aan de overkant.
  De indian summertjes uit Bru 😀😀🍀🍀🍀

  Like

  • Dankjewel! Jullie krijgen heel veel groetjes van de oude Indian Summer. Hele leuke mensen en ze zijn superenthousiast over jullie oude boot! ARC is leuk 😃⚓️🙋🏼

   Like

   • Harald en Madeleine 18 november 2017 — 19:13

    Doe ze maar de hartelijke groeten. Vorig jaar zijn wij senior in cherbourgh tegengekomen en even bij elkaar aan boord geweest. Junior was toen net met gezin vertrokken. Ook voor hun natuurlijk ook behouden vaart!! Wij gaan jullie volgen 😊😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: