Islas Cíes

Net als Isla Ons vormen de Islas Cies een natuurgebied.  De eilanden voor de kust van Vigo maken deel uit van natuurpark Parque Nacional de las Islas Atlánticas. En herbergen de -schijnbaar- bekende droomstranden Praia do Rodas en Praia do Figueiras.

Het ankeren op zaterdag was op de website al volgeboekt, waardoor we alleen maar de nacht van vrijdag op zaterdag konden blijven.

We gooiden ons anker uit voor het prachtige witte strand. Al snel kwam er een grote mistbank en verdween bijna ons hele uitzicht. We hoorden overal misthoorns brullen. Een bijzonder geluid met een bijzonder uitzicht.

Mar_Cies

Toen de mist eindelijk was weggetrokken, zijn we naar de kant geroeid. We waren een beetje lui vandaag, we hadden geen zin om de motor op de bijboot te zetten. Ook omdat we de boot vrij ver het strand omhoog moesten trekken in verband met het getij. Zonder motor tilt een stuk makkelijker. De meiden roeiden heen, Frank en ik terug. Helemaal leuk!

Het water was hier gelukkig al ietsje warmer in vergelijking met de andere ria’s/baaitjes waar we tot nu toe zijn geweest. Om er gelijk helemaal in te springen, daar was het alleen nog net te koud voor. Femke was de enige die zo stoer was om dat te doen.

Dus maar aan het beach volleyballen en een stukje gaan wandelen. Omdat het al wat later in de avond was, moesten we weer redelijk snel terug.

Mar_Cies-18

We hebben heerlijk geslapen. Het anker hield het perfect. We lagen redelijk dicht bij de plek waar de ferry’s aankwamen, maar daar hebben we geen last van gehad.

’s Ochtends zijn we met de dinghy weer naar de kant geroeid. Een hele grote groep mensen stond op het strand. We dachten eerst dat het duikers waren, maar het bleken lange afstand zwemmers te zijn. “Misschien zien we Ferry Weertman nog…”. Helaas hebben we die nergens kunnen bespeuren. Het was meer een regionale dan een internationale aangelegenheid. Wel heel erg grappig om zo’n groep mannen in die strakke zwarte pakjes het water in te zien sprinten en dan allemaal van die zwarte armpjes en beentjes boven uit water uit zien spartelen. Net een school vissen, maar dan anders.

Mar_Cies-11

Tussen al deze helden hebben we op het terrasje een kop koffie gedronken en daarna een rondje over het eiland gewandeld. Schitterend! Vooral het gedeelte waar je over een pad tussen een meer en de rotsenzee loopt.

Op dit eiland hebben ze een grote camping voor tentkampeerders. Daar zijn we ook even naar toe gegaan. Via de andere kant van het strand weer terug naar de dinghy en roeien maar weer: “hup, 1,2,3”. We komen er wel!

Mar_Cies-17

Met onze boot zijn we vervolgens langs de andere eilanden van de eilandengroep gevaren. Daar mag je niet ankeren, maar toch leuk om het vanaf een afstandje te kunnen zien.

 

3 Comments

Add yours →

  1. Zie ik dat goed op die ene strandfoto:
    is Femke Marjolie aan het inhalen qua lengte ?
    En dat in nog geen 2 maanden !

    Like

  2. Superleuk om dit allemaal te lezen. Vanuit Vigo is het komen en gaan naar Ons en Cies.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: