Vigo

De overtocht van Cangas naar Vigo was een hele snelle. We waren de haven van Cangas nog niet uit, of we konden alweer aanmeren in de Real Club Náutico de Vigo. Het lag namelijk aan de overkant van de baai.

Een leuke haven, met veel historie. Het oude havengebouw werd alleen net gerestaureerd, het zwembad was gesloten, de toegangspasjes-automaat deed het niet “broken” en ook met de WiFi hadden ze wat problemen. Die deed het dus ook niet. Balen!

Als je in een keer geen Wifi meer hebt, merk je pas hoe gewend (verslaafd) je daar aan bent. Het is gewoon een basis levensbehoefte geworden. Gelukkig was er een klein barretje naast de haven waar de WiFi het wel deed. Marjolie en ik gingen daar naar toe met onze laptops. Marjolie voor haar huiswerk. Ik voor het schrijven van de blogs. Het was er alleen bloedheet. Marjolie kwam op het briljante idee om de kleine USB-ventilatortjes even van de boot te halen. Wat een geweldig idee, heerlijk koel! Via de mail kreeg ik het bericht binnen dat ik ben geselecteerd als een van de 100 New Dutch Photography Talent 2018. Mijn dag kon niet meer stuk!

 

De planning was om naar Vigo te gaan om daar door Volvo naar de motorproblemen te laten kijken. De man van Volvo uit Vigo die in Ribeira bij ons aan boord was gekomen, had aangegeven dat de leidingen naar de tank toe te klein waren. Eigenlijk vonden we dat toch wel een beetje vreemd, dus we hebben het ook telefonisch nagevraagd bij een Volvo dealer uit Nederland. Die gaf dat aan dat 10 of 11 mm leidingen gewoon volgens het boekje was. In de tussentijd hadden we nog maar 1 keer een kleine hapering gehad. Zoals door de Nederlandse Volvo dealer aangegeven, hadden we het gas er ook een paar keer flink opgezet. Dat leverde geen storingen op.  “Tja, wat gaan we dan laten doen bij zo’n Volvo reparatie?”, was de vraag. Dus hebben we besloten om de afspraak maar te annuleren.

Dat scheelt een hoop tijd. Tijd die we goed kunnen gebruiken om Vigo te verkennen. Het is namelijk een superleuke stad met een mooi oud centrum boven op een heuvel.

Mar_VIGO-5

Toen we aankwamen, lag er een grote cruiseboot van TUI aangemeerd. Een mierenhoop van mensen liep af en aan naar het centrum, via een – speciaal voor de cruiseboten aangelegd – winkelcentrum.

Mar_VIGO

 

Marjolie en Femke konden niet wachten om samen de stad in te gaan. “Raken jullie de weg niet kwijt”, vroeg Frank. “Samen zijn we 29, dus we zullen heus niet verdwalen”, was het antwoord. Het eerste wat op het lijstje stond was de Ale-Hop. Die waren we onderweg nog niet tegenkomen. In Vigo hadden ze er maar liefst twee. Dat was door de dames vooraf natuurlijk allang bekeken. Lang leve internet!

Mar_VIGO-3

Ze hadden niet alleen geshopt, maar ook gelijk een leuk tapastentje voor het avondeten uitgezocht. Het was ’s avonds alleen helemaal vol. Maar wij konden geen leuker tentje vinden, dus toch maar weer terug gegaan en in de rij gewacht. Niet normaal hoe druk het overal in de restaurantjes is. Het ene restaurantje is nog drukker dan het andere. Niet alleen hier in Vigo, overal in de dorpjes en stadjes in de Spaanse Ria’s. Je moet er echt op tijd bij zijn. Nu is dat normaal gesproken voor ons Nederlanders geen probleem, maar ondertussen krijgen we steeds meer het Spaanse ritme te pakken…laat opstaan en laat naar bed. Het voelt soms nog een beetje onwennig om je daar aan over te geven.

De bediening in het restaurant was superaardig. Ze hadden onthouden dat we al eerder op de avond langs waren geweest zodat we uiteindelijk niet zo heel lang meer hoefden te wachten op een tafeltje.

Frank en ik waren ’s middags ook samen naar het oude binnenstadje gegaan. In een heel leuk kookwinkeltje een Spaanse pepermolen en handmixer op de kop getikt. Op de vraag of ze nog een tip had voor een leuk restaurantje, zei ze onmiddellijk “El Capitan”. Helaas houdt Femke niet zo van vis…..maar toen Astrid en Michel van de Syrinx de volgende dag ook in Vigo aankwamen en vroegen of wij mee een hapje gingen eten, wisten wij wel een leuk tentje ♥

Mar_VIGO-7

 

 

 

2 Comments

Add yours →

  1. Wat was het heerlijk. En wat n leuk jasje ! Eindelijk jullie blog eens goed aan het lezen. We zijn nog steeds in Vigo. Leren aardig Spaans en genieten samen met enkele lokale aardige mensen. Eind oktober zijn we zeker in Portugal 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: