Cangas

21 – 22 augustus

Onze buren aan de steiger in Ribeira vertelden dat Cangas hun thuishaven was. “Leuk om een kijkje te gaan nemen”, was ons idee. Het was maar een heel klein haventje, maar gelukkig hadden ze een mooi plekje voor ons aan de kop van de steiger.

MJ_Cangas-11

“Call the marina, call the marina. We have no steering”. Net voor we de haven invoeren, kwam er een Ierse boot met het hele gezin helemaal in paniek de haven uitvaren. Het roer deed het niet meer. Ze dreigden op de breker af te varen die net buiten de haven lag. Snel zijn we langszij gaan liggen en hebben we onze lijnen vastgemaakt aan hun boot, zodat we de “Wild Goose” de haven in konden slepen. Toen ze eenmaal aan ons vastzaten, vroeg Frank aan de Ierse kapitein: “heb je je stuurautomaat toevallig op ‘auto’ staan?” Daarmee zet je namelijk je koerslijn vast, zodat je niet meer hoeft te sturen. De vader van Frank had dat toevallig een keer meegemaakt, vandaar dat Frank dat wist. De Ier drukte op ‘stand-by’ en ja hoor, hij kon weer sturen. Probleem opgelost!

 

We hadden besloten om met school een week eerder te beginnen dan de officiële start van het nieuwe schooljaar. Het is altijd fijner om voorop te lopen dan achter de feiten aan. Dat is gelukkig ook het motto van Marjolie – ze was zelfs al eerder begonnen – want de eerste ‘schooldag’ was ze gelijk ziek. “Zal ik je dan maar afmelden bij school, haha?” (mama-humor).

MJ_Cangas-12
Ons klaslokaal

Nadat school voor Femke klaar was, zijn we maar met z’n drietjes het stadje gaan verkennen. Zo op het eerste gezicht is het geen plaatsje dat je zou aanbevelen om naar toe te gaan. Je kunt mooi langs het strand wandelen (en voor de zeilers: ook ankeren), maar verder zijn er niet echt veel bezienswaardigheden – wij hebben ze in ieder geval niet kunnen ontdekken. Maar het sfeertje was er heel erg leuk. Heel erg Spaans. Leuke winkeltjes, barretjes en hele vriendelijke mensen in de haven en de winkels. Zo gingen Frank en Femke fruit kopen in een fruitwinkel, waaronder een meloen. Alle meloenen werden doormidden gehakt, maar geen enkele was goed genoeg volgens de verkoopster.  Frank zag eigenlijk niet wat er mis mee was “zijn ze niet rijp genoeg?”, maar volgens de vrouw waren ze juist “te rijp”. Toen Frank aangaf dat hij toch graag een stuk meloen wilde hebben, kreeg hij een stuk mee. Gratis. Helemaal leuk toch?

Ook het barretje in de haven was super schattig. Een heerlijke Spaanse tortilla gegeten en wat koffie gedronken voor weinig. Ook bij het afrekenen van de haven hoefden we maar €25,- te betalen. Goedkoopste haven tot nu toe. Ze hadden blijkbaar maar 1 tarief voor boten langer dan 13 meter, heel fijn! “Kunnen we niet nog een nachtje blijven”, vroeg Frank toen hij dit lage bedrag hoorde. Helaas, plaats was gereserveerd dus op naar Vigo.

MJ_Cangas-10
Via de kade aan de overkant vertrokken heel veel boten richting Vigo, Isla Ons en Isla Cies

 

 

 

 

 

 

7 Comments

Add yours →

 1. jeanne huis petraeus 31 augustus 2017 — 18:54

  Wat zal die Ier blij zijn geweest. Wat een verhaal. Goed zeg dat je daar aan dacht.
  Wat veel leuke havens zeg. Wij hebben vorig jaar veel voorbij gevaren omdat we zo vroeg waren er nog weinig boten voor anker lagen en de stranden waren in juni ook nog stil. Leuk hoor jullie verhalen.

  Like

  • Ja, de Ria’s vonden wij heel leuk. Iedere baai zijn eigen charme.
   Die Ier schaamde zich rot “I feel so terrible” heeft ie wel vijf keer geroepen. Blij dat we ‘m konden helpen.
   Leuk jullie binnenkort weer te zien.

   Liefs van ons,
   Frank

   Like

   • Jos Metsemakers 1 september 2017 — 19:59

    He, Frank, leuk jullie verhalen en belevenissen(diesel problemen, lekkage) te lezen. Wat er toch zoal van je oude vader door de jaren is bij gebleven om andere te kunnen helpen, sorry Dick zo oud voelen wij ons nog steeds niet. Voor de meiden, succes met het nieuwe schooljaar.

    Like

 2. Wat schrijf je toch ontzettend leuke verhalen Astrid! Vind t ontzettend leuk om wel n paar keer per week je verslagen te lezen, knap van je!
  Voor jullie is denk ik elke dag anders en weet je op voorhand natuurlijk niet wat ie allemaal zal brengen. Hier zitten we weer in ons “gewone” ritme, werken voor ons en school voor de kinderen. Ik moet zeggen ook wel weer lekker hoor. Afgelopen weekend heerlijk genoten van de Brabantse dag, super mooi weer gehad, mooie optocht gehad en enorm veel gezelligheid!

  Hopelijk heb je je verjaardag ook gezellig kunnen vieren. Binnenkort vieren we de verjaardag van Mariska, deze keer zonder jou 😏. We zullen te zeker even over je hebben.

  Voor nu weer heel veel groetjes van ons allen en tot je volgende verslag 😘

  Liked by 1 persoon

  • Hey Mariette,

   dankjewel voor je leuke reactie! Sowieso leuk om reacties te krijgen op het blog. Dan hebben we toch nog een beetje het gevoel contact te hebben met het ‘thuisfront’. Verjaardag zonder Mariska is inderdaad raar. Halen we volgend jaar vast weer in:)

   Groetjes, Astrid

   Like

 3. Dat Astrid mooie verhalen kan schrijven heb ik al gezegd toen ze op de basisschool zat! Wel leuk dat nu alles mooi samenkomt met de mooie foto’s. lijkt me leuk om er een boek van te maken na de reis!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: