Combarro

“Het Volendam van Spanje”. Zo kun je volgens ons het beste Combarro omschrijven.

Met busladingen vol komen de –overwegend Spaanse- toeristen naar dit oude vissersdorpje toe. Het is inderdaad een heel bijzonder plaatsje en de moeite waard om gezien te hebben. Oude vissershuisjes op palen zijn gerestaureerd. Onder de huisjes werd de vis neergelegd, want daar was schaduw en wind en daardoor betere omstandigheden om de vis te bewaren.

De status van de bewoners kon worden afgelezen aan het materiaal van je huisje. Was je balkon van steen gemaakt, dan had je een hogere status dan wanneer je balkon ‘slechts’ van hout was gemaakt.

De avond voordat wij dit mooie plaatsje bezochten, hadden wij  op een mooi plekje vlak voor de haven ons anker uitgegooid. Naast ons lag een HR46 “Viking” en een andere Nederlandse boot. De Nederlandse boot had bij laag water het anker uitgegooid en moest ’s nachts opnieuw ankeren toen het hoog water werd. Blijkbaar de ankerketting die uitgegooid moest worden berekend vanuit de laagwaterstand. Het getij is wel een ding waar je hier rekening mee moet houden met ankeren.

DCIM100MEDIADJI_0010.JPG
Frank en Marjolie op boot

Prima geslapen en de volgende dag wilden wij dus naar de kant om het plaatsje te bezoeken. Dinghy wilden we in haven neerleggen, maar dat mocht niet van de havenmeester: “Private marina”. We moesten de bijboot maar in het stadje aanmeren. Maar dat was geen doen. Een steile vieze betonnen helling, daar wil je je dinghy niet neerleggen. Dus weer terug naar de marina. “Vraag maar wat een nachtje voor een dinghy kost aan de havenmeester”, zei Frank. Met verbaasde ogen keek de havenmeester mij aan toen hij mijn voorstel hoorde…Dus “voor die twee uurtjes zou hij wel zijn ogen dichtdoen”. Mooi, ligplaats was geregeld!

2 Comments

Add yours →

 1. Geweldig om over plaatsen te lezen waarvan wij niet eens het bestaan kenden!
  De beschrijvingen zijn zeer informatief en een plezier om te lezen.
  Jullie hebben een fijn leven: “You are living the life!”

  Liked by 1 persoon

 2. We genieten volop van jullie trip. Ik neem de geschreven stukken eruit en doe het in “WORD”

  Hier nog steeds koud, vandaag maar 11C maar zonnig. Groetjes Ria van der Burgh 2 Sept.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: