Ria de Pontevedra – Sanxenxo

“Het Saint Tropez van Spanje”, dat was de omschrijving die we van de Adagio kregen. De Adagio lag tegenover ons aan de steiger in Ribeira. Met vijf tieners aan boord konden zij ons mooi vertellen wat een leuke plek was voor de jeugd.

AH2017_Sanxenxo-13
Foto gekregen van Adagio van ons vertrek uit Ribeira

Afijn, in Sanxenxo aangekomen zat de jeugd (Frank en ik dus, Marjolie en Femke haakten al bij voorbaat af) ’s avonds in de discotheken rondom de haven. We hadden wel zin om even te dansen. Maar het echte nachtleven kwam pas na 2 uur ’s nachts op gang. “Mmmm, misschien zijn we toch niet zo jeugdig als we ons voelen”. Tegen de tijd dat het echte nachtleven op gang kwam, lagen wij alweer in ons bedje. Maar het was leuk om toch een beetje van het Spaanse uitgaansleven mee te maken aan de bar tussen grote TV’s met allemaal Spaanse videoclips van met name Enrique Englesias.

AH2017_IllaArousa-16
Restaurantje in Sanxenxo

De omschrijving “Saint Tropez van Spanje” was trouwens wel een goede omschrijving. Sanxenxo is een heel mondain stadje met leuke boetiekjes en veel  restaurant. Midden in het centrum ligt een –relatief- klein strandje waarop alle Spaanse badgasten (andere toeristen zie je hier bijna niet) zich hadden verzameld. Het was alsof we naar een menselijke mierenhoop met parasolletjes zaten te kijken.

AH2017_IllaArousa-18We hebben ons er prima vermaakt! Alleen het havengeld was ook navenant. En dat terwijl ze superslechte WiFi hadden. Eigenlijk gewoon geen WiFi. “Grrr!”.

Toen we de haven van Sanxenxo binnen kwamen varen, zagen we tot onze stomme verbazing de “Mapfre” pontificaal op de kade staan. De Mapfre is de Spaanse boot die deelneemt aan de Volvo Ocean Race – de zwaarste zeilrace rondom de wereld die eens in de drie jaar wordt gehouden-. De race start in Alicante en eindigt in Scheveningen (of all places!).

De Chinese boot Dongfeng (met een Nederlandse zeilster genaamd Carolijn Brouwer) lag in de haven zelf. Blijkbaar was er een soort van pre-etappe geweest voor de Volvo Ocean Race. Die zou eigenlijk naar Lissabon gaan, maar doordat er te weinig wind was, hadden ze de race ingekort. Daardoor lagen deze twee boten nu in ‘onze’ haven.

De Mapfre had de race gewonnen en de Dongfeng was tweede geworden. De twee Nederlandse deelnemers AkzoNobel en Brunel waren blijkbaar al doorgevaren naar Lissabon. Helaas! Hopelijk komen we die later nog tegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: