Illa de Arousa

“Welke idioot heeft water uit de Noordpool hier in Spanje gedumpt”, aldus Marjolie die een duik in het water wilde nemen. Het weer is heerlijk. Het water alleen echt ijskoud!! “Brrr”. Als ik mijn voeten in het water steek vanaf het zwemplatform van de boot, heb ik binnen de kortste keren het gevoel alsof het ijsklompjes zijn.

Van zwemmen komt het dan ook helaas niet, maar het is wel heerlijk genieten van deze prachtige baai die we aan de overkant van Ribeira hebben gevonden. Eigenlijk wilden we naar het eiland Ons varen, maar door de dichte mist die er rond het eiland hing zijn we toch maar terug de baai ingevaren. Een goede beslissing. We liggen op een prachtig plekje, naast een vuurtoren tussen de visfarms in (plekje waar vissers een stellage hebben gebouwd om of vissen of andere beestjes uit de zee te vangen). Al snel komen er een aantal dolfijnen vlakbij de boot voorbij gezwommen. Geweldig!!

AH2017_IllaArousa-3We liggen ook tegenover een strandje. Het water schijnt vanaf het strand minder koud te zijn. Blijkbaar mag je met je bijboot niet naar het strandje toe varen, want iedereen die voor anker ligt blijft braaf op de boot. Alleen ’s avonds vaart een Fransman naar de vuurtoren toe. Hij moet zijn dinghy (bijboot) wel enorm hoog de kant opslepen vanwege het getij en dat valt nog niet mee.

Er zijn meer mensen die zich bij de vuurtoren verzamelen. Niet alleen om daar te eten, maar het is blijkbaar een bijzondere plek om de zonsondergang te zien. Daarvoor hoeven wij de boot niet af. Wij genieten vanaf ons eigen stekje van dit altijd weer mooie schouwspel.

AH2017_IllaArousa-7
Zonsondergang 

One Comment

Add yours →

  1. Jullie zijn wel een stelletje bofkonten! Geweldig om zo van het leven te genieten. Lekker doorgaan toch? Kijk al uit naar de volgende blog.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: