Ribeira

“De lucht is er volgens mij uit”. Frank had de boekjes goed bestudeerd en alle instructies uitgevoerd. Zo had hij er nog behoorlijk wat lucht uitgehaald.

De motor leek het goed te houden op onze tocht van Camarinas naar Mouros.

Maar toen we in de buurt van onze eindbestemming kwamen, ging de motor toch weer haperen. Snel gekeken in welke plaats een Volvo-dealer zat en zo kwamen we uiteindelijk in Ribeira terecht. “No trabaga, fiesta”, was het korte en duidelijke antwoord.

Wat een pech…feestdag in Spanje, dus monteur had geen zin om te komen. Toch maar aangemeerd in de haven. Een Belg ving ons op. Wij hadden geluk…hij had namelijk ook (motor-)pech. Ook bij hem wilde de monteur uit Ribeira niet komen, maar hij had iemand uit Vigo kunnen regelen. Die was onderweg naar zijn boot. Toevallig?

Redelijk snel had de monteur het probleem van Werner – onze Belgische buurman – kunnen verhelpen. Dus dan maar gelijk met onze motor aan de slag – in het kader van “nu we er toch zijn”-.

Alle leidingen heeft hij schoongemaakt en het fijnfilter voor de brandstof vervangen. Hij zag gelijk dat de leidingen eigenlijk te dun waren voor de motor (misschien dat we dat binnenkort nog laten vervangen) waardoor vervuiling sneller de leiding kan verstoppen. Hopelijk is het probleem nu echt opgelost.

Om het te vieren zijn we samen met Werner en zijn opstapper Annick uit eten gegaan. Toen we naar het restaurant wilden vertrekken, hoorde ik Frank opeens roepen. Ik draaide me om en zag Frank op de grond liggen. Die had zich verstapt :((

AH2017_REIBERO-4

De schade viel uiteindelijk gelukkig mee. Maar hij was natuurlijk al eerder tussen wal en schip gevallen, waardoor de Belgen het al over een “Frankske” hadden als iemand leek te struikelen of te verstappen. “Amai, we gaan toch geen “Frankske” doen he”.

Annick had schitterende verhalen over haar avonturen in Australië en haar werk en iets minder schitterende verhalen over haar bagage die in Barcelona was gestolen.

Heerlijk biefstuk gegeten, enorm gelachen en nog lang nageborreld op de Chiringuito.

 

 

 

 

 

2 Comments

Add yours →

  1. hoi schippers,

    wat is er toch allemaal met die motor? Jullie gingen toch zeilen 😂😂😂

    Alles kont goed, en ik zal proberen geen Frankse te doen

    Gr De Jansenkes vanuit Tropea

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: