Camariñas

14  / 15 augustus 2017

Het weer was weer wat rustiger: de wind was gaan liggen en de golven zouden minder hoog zijn. Kortom, tijd om weer op pad te gaan. Naar de eerste Spaanse Ria in een gebied van allemaal leuke baaitjes en eilandjes, net boven de Portugese grens. De motor starte goed, dus gaat gaf alle vertrouwen om weer te gaan varen. Het ging eigenlijk heel lekker.

Marjolie had het eerste waypoint “dolfijn” genoemd, en ja hoor, we zagen gelijk een aantal dolfijnen. “Hadden we dat maar eerder bedacht”, riep ik al.

AH2017_blog_camarinas

AH2017_blog_camarinas-2
Op de uitkijk

We waren al twee kapen om, toen de motor toch weer begon te haperen. Frank ging kijken in de motorruimte, maar nog voor dat hij die had bereikt, gaf de motor het helemaal op.
Snel het voorzeil gehesen en de boot omgekeerd, weer terug richting Coruna. Terug naar de haven waar ze onze tanks hadden schoongemaakt (zie blog Frankrijk).
Maar met zo weinig wind schoot dat helaas niet op.

Ondertussen contact gehad via de marifoon met de Syrinx en de Hajo – die waren ook met ons mee onderweg- om te melden dat wij ze tegemoet zouden varen.

Frank had ondertussen de leidingen van de dieseltank proberen te ontluchten…geprobeerd te starten: “Yes, hij doet het weer”. De motor hebben we nog 10 minuten laten draaien om te besluiten dat we toch weer omdraaien. Fijn om weer de goede kant op te varen!

De motor hield het goed….totdat we onze eindbestemming van de dag in Camariñas bereikten. Weer ging de motor haperen. En net toen we het anker wilden uitgooien…”Frank, het anker doet het niet!”.

Snel de haven opgeroepen en daar konden we gelukkig terecht. Wat ben je dan blij om weer aan wal te liggen! Ankerprobleem was door Frank gelukkig snel opgelost. In het kastje bij Marjolie op de kamer bleek per ongeluk een knopje omgezet te zijn.

Camariñas is een heel leuk plaatsje met een hele schattige club Nautico. Lekker aan boord gegeten en daarna nog even een drankje gedronken op de kant. Morgenvroeg maar weer de leidingen extra ontluchten. Hopelijk is het probleem dan eindelijk echt opgelost.

 

2 Comments

Add yours →

  1. Pieter van Gestel 18 augustus 2017 — 14:10

    Mooie verhalen en schitterende foto’s Astrid, het is maar goed dat Frank zo handig is met de motor want het is toch fijner als deze loopt als een zonnetje 🙂 Geniet ze daar, wij zijn weer terug uit het mooie Maleisie en blijven het leuk vinden om jullie avonturen te volgen. Succes daar @

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: