Frankrijk

Brest (1.8.17-3.8.17) en Camaret-sur-mer (4.8.17-6.8.17)

8.8.17
De tocht vanuit Engeland naar Brest in Frankrijk viel achteraf wel mee, maar ik had wel een beetje de kriebels toen we vertrokken. Ben eigenlijk gelijk op bed gaan liggen. Ik was behoorlijk moe. Frank en de kinderen hoorde ik regelmatig gillen, ze zagen heel veel dolfijnen. Helaas niet gefilmd of gefotografeerd, want er zouden er op de Golf van Biskaje nog genoeg komen….

Momenteel varen we op de Golf van Biskaje. Eergistermiddag zijn we vanuit Frankrijk vertrokken. Nog maar een paar uurtjes te gaan voordat we de haven van La Coruna invaren. De eerste nacht heb ik ‘s nachts een paar dolfijnen gezien. Helaas niet te filmen zo midden in de nacht. Gistermiddag zag ik er eindelijk weer een. Ik gelijk enthousiast. Heb waarschijnlijk iets te hard gegild, want bij die ene dolfijn is het gebleven. Terwijl we altijd horen dat er zoveel dolfijnen en zelfs walvissen te zien zijn hier. Jammer dat we dat hebben gemist!
Wel mooie zonsondergangen, zonsopgangen en twee nachten een hele mooie volle maan.

Brest zelf was een leuke stad. Beetje saai wel, maar in ieder geval heerlijke lekkere stokbrood en croissantjes. We konden maar twee dagen in de stadshaven liggen omdat er een grote regatta binnen zou komen. Dus zijn we daarna verderop in de Marina du Moulin gaan liggen. Een haven met veel winkels met bootbenodigdheden en een aantal leuke barretjes en restaurantjes.


Ook Oceanopolis ligt ernaast. Een soort Franse Sealife. Daar zijn we met de kinderen naar toe gegaan. Met pinguïns, zeehonden en de Bretonse onderwaterwereld. Was erg leuk!

9.8.17
Inmiddels is het weer een dagje later. Het schrijven van een tekst op de zee ging iets minder makkelijk dan ik had gedacht. Voelde me gisteren ook niet helemaal top. Voorhoofdsholteontsteking. Krijg je met dat wisselende weer.

Vanaf Brest zijn we verder gevaren naar Camaret-sur-Mer. Echt een heel leuk Frans dorpje aan het water. En heel toevallig ging de beste vriendin van Marjolie daar in de buurt op vakantie. Haar ouders hebben haar direct bij aankomst bij ons op de boot afgezet zodat ze een nachtje kon logeren. Zo leuk! Ik geloof niet dat ze heel veel hebben geslapen. Dat heeft Marjolie onderweg naar La Coruna even flink ingehaald.

Heel veel leuke restaurantjes, gallerietjes en winkeltjes aan de havenkant. ‘s Avonds nog naar een bandje op straat gekeken en toen moesten we alles weer gaan klaarmaken voor onze grote oversteek. De Golf van Biskaje. Ondertussen werd het logeetje weer opgehaald en waren we net de haven uit, toen we onze overburen van de Indian Summer (HR48) uit de haven van Bruinisse in het bijbootje aan zagen komen scheuren. Helaas moesten we echt vertrekken in verband met de stroming en de wind die op dat moment gunstig waren om Frankrijk te verlaten.

De Hajo en de Syrinx kwamen vanuit de haven uit Brest achter ons aan. Gezellig om met meerdere boten te varen. Na wat marifoon-contact ging iedereen de nacht in. Omdat wij wat sneller varen, valt dat contact op een gegeven moment helaas weg.
Ook de motor viel helaas af en toe een beetje weg. Weer problemen met de brandstoftoevoer.
We liggen daarom nu ook een dagje bij een werkhaven in La Coruna. Diesel wordt gefilterd en tank wordt gereinigd. Even een dagje bijkomen voor ons:)

 

 

 

 

 

 

One Comment

Add yours →

 1. Caroline en Jan Willem van der Graaf 9 augustus 2017 — 19:16

  Lieve Astrid en Frank en Femke en Marjolie,
  Wij genieten van jullie blog met alle verhalen en foto’s en missen jullie in de haven!
  Vijftig tinten blauw!
  Veel plezier, Caroline en Jan Willem

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: