Darthmouth

Grappig om te zien dat wij niet de enigen zijn die de weerberichten en de getijdenstromen in de gaten houden…de haven van Portland stroomde leeg toen wij vertrokken. Heerlijk windje en stroom mee. Bij de kaap was het alleen even wat ‘kletserig’, maar daarna kwamen we lekker op stoom. Net bezig om een grote Hanse in te halen, viel de wind in een keer weg. Lekker dan:(

Zeilen zat er niet meer in -we wilden niet al te laat in Darthmouth aankomen-, dus de motor maar weer aan.

Ging eigenlijk helemaal prima, totdat de motor in een keer zelf gas bijgaf. Frank herkende het fenomeen gelukkig direct (nog van de Moody). “Ik zet de filters wel even om”. Dat hielp gelukkig.

Darthmouth is gelegen op heuvels aan de monding van de rivier (The Dart, natuurlijk). Werkelijk schitterend om hier naar binnen te varen.. We konden maar even blijven helaas, want de volgende dag wilden we gelijk door naar Falmouth. Even gebruik maken van het goede weer. ’s Avonds lekker bij ons aan boord geborreld met de Hajo en de Syrinx.

Arjen en Sylvia van de Hajo hadden onderweg dolfijnen gezien. “Wel dertig!” Wij natuurlijk stikjaloers….volgende keer hopelijk beter.

De volgende ochtend vroeg het pontje gepakt naar de overkant, om daar snel het stadje te verkennen en lekker te ontbijten. Daarna weer terug en trossen los.

 

 

 

 

4 Comments

Add yours →

  1. Hallo Astrid en Frank en meiden, Monica zette jullie blog op mijn telefoon, die danook op mijn ipad komt. Kan ik ook meegenieten van jullie avontuur. L euk om jullie zo te kunnen volgen. Zeker met die foto’s erbij.
    Succes verder. Groetjes Beatrijs

    Liked by 1 persoon

  2. Hi Zondagmiddag in NZ en ik zit gezellig je bloc te lezen, copy het achter elkaar in Word, dan heb ik een soort boek. Erg goed wat jullie allemaal al zover doen. Hier is het hartstikke koud.
    Groetjes en goede vaart Ria

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: