Vertrek vanuit Bruinisse

Ons vertrek komt steeds dichterbij. Afgelopen week heeft Frank zijn laatste werkdag gehad van dit jaar. Dit weekend voor de laatste keer dit jaar naar Bruinisse gereden. Frank afgezet op de boot en afscheid genomen van de mensen in de haven.

 • John van de SuperBru – havenwinkel met de beste koffie die we ooit hebben gedronken in een haven.
 • Visser watersport die ons enorm hebben geholpen met het op orde brengen van de boot voor de ARC. Eigenaar Michel heeft vorig jaar de oversteek met de ARC gemaakt en hij kon heel goed aangeven wat wel en niet belangrijk is en hoe we dat hele pakket aan informatie van de ARC het beste konden interpreteren.
 • Maxim van Elvstrom Sails, die ons een nieuwe gennaker heeft geleverd en een tocht met ons heeft gemaakt om uit te leggen hoe we dat enorme ding in godsnaam moesten hijssen.
 • En natuurlijk Nova Yachting die heel veel voor ons hebben gedaan met het op orden brengen van de boot. Paul Hameeteman wist voor de meeste problemen een goede oplossing te vinden. Zoals het vastbinden van de bijboot op het voordek (zie foto). Erg fijn dat de bijboot nu stevig vastzit, zonder dat er gaten in het dek zijn geboord.

De bijboot hebben we gezet op blokken met rubber onderkant die op maat zijn gemaakt door interductproducts.nl. Net zoals de bevestiging van ons reddingsvlot. Fijn als mensen zo met je meedenken!

Verder de afgelopen tijd niet stil gezeten. Frank en de kinderen hebben hun Padi (duikbrevet) gehaald. Samen met Frank en Dick (vader Frank) een Raymarine training gedaan en de boot steeds verder ‘startklaar’ gemaakt.

En nu zijn we dus  vertrokken vanuit de haven in Bruinisse. Tenminste…Frank heeft met zijn vriend Thijs en zijn vader de boot overgevaren naar Lelystad. Ik ben nog even thuis gebleven. Hier de boel op orde zien te krijgen. Nog minder dan twee weken en dan vertrekken we echt. Ik ben heel benieuwd wat we allemaal gaan meemaken de komende maanden!

 

 

 

2 Comments

Add yours →

 1. Veel succes en ben voorzichtig.

  Groetjes Luus

  Like

 2. Behouden vaart, veel mooie ervaringen, geniet van julli reis!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: