Hallberg-Rassy Tour 2017

Zaterdag 17 juni was het zover: onze eerste tourtocht. De Hallberg-Rassy tour 2017. Dit jaar voor het eerst georganiseerd. Alhoewel, tourtocht…. Als er 39 Hallberg’s op het water varen, dan wordt het testosteron gehalte bij de meeste kapiteins in een keer een stuk groter. Helemaal om een HR54 voor te blijven.

Best wel spannend om zo met bijna 40 boten te vertrekken vanuit jachthaven Bruinisse. Zeker omdat we de wind tegen hadden en de hele tijd moesten kruisen. Dat ging soms echt rakelings langs elkaar heen. Bij Frank kwamen ook de hormonen los. “We moeten er binnenkort nog wel een mooie trip mee maken”, probeerde ik nog, maar dat telt dan blijkbaar op dat moment even niet :(.  Tijdens de lunch hoorde ik een voor mij nieuwe, maar heel treffende uitdrukking: “1 boot is een tourtocht, 2 boten is een wedstrijd”.

Gelukkig hebben we het er zonder kleerscheuren vanaf gebracht en hoeven we niks te laten repareren voor onze reis.

Rond 11.00 uur kwam Klaas Wiersma nog even per helikopter langs om vanuit de lucht foto’s te maken van alle boten.

Lekker geluncht op de steiger in Port Zélande en daarna al dobberend terug naar de haven. Bij Nova Yachting heerlijk gegeten in de loods en heel gezellig geborreld.  Het was top! Bedankt voor de organisatie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: