London deel II

Wat een magisch gevoel om hartje London wakker te worden op je eigen boot!

Het was een hele reis, maar zeker de moeite waard.

Bij de haven van Queenborough hadden we een kaart meegekregen, die aangaf hoe we over de Thames moesten varen. Welke zijde, bij welke boei we moesten oversteken en waar we ons moesten melden als we London zouden invaren. Heel handig om te hebben naast onze eigen navigatie. Konden we lekker afstrepen welke boeien we al waren gepasseerd.

Hoe dichter we bij London kwamen, hoe meer er te zien was. Bij Greenwich de 0 graden lijn gepasseerd zodat we van west naar oost gingen en daarna door de Thames Barrier. Ook een ervaring om daar doorheen te varen.

Bijzonder dat Frank ze nog had zien vertrekken vanuit Lelystad en dan samen aankomen in London.

In de sluis moesten we rechts afmeren, papieren regelen en toen ging de brug open en hadden we onze bestemming bereikt.

Van onze buren hoorden we later dat deze haven een aantal jaren geleden nog behoorlijk verpauperd was. De haven hebben ze mooi opgeknapt. Maar het is nog een vrij onbekend stukje London. Om half elf werd de pub in de haven – de Dicken’s Inn al gesloten- omdat er te weinig klanten waren. Daar stonden we wel even van te kijken. Zal denk ik niet lang meer duren….

London was top! Vanuit de haven konden we zo naar de underground lopen, en van daaruit heel London verkennen. Geweldig!

Vrienden van ons waren er ook. We waren gezellig op de boot aan het borrelen toen er op ons raam werd geklopt. De buren nodigden ons uit voor een Champagne borrel op hun nieuwe boot. Die boot – de Connoisseur -hadden ze gekocht om er een soort boot-air-bnb van te maken en luxe rondvaartjes op de Thames aan te bieden voor Londonse zakenlui. De kinderen mochten ook allemaal mee. Dus daar zaten we met een man of 10 midden in de nacht te luxe Champagne te drinken bij de buren. Gezellig. Iets anders dan Champagne hadden ze nog niet, dus de kinderen kwamen er wat bekaaider vanaf.

De terugreis verliep ook helemaal prima.

 

In Queenborough hebben we weer een tussenstop gemaakt. Daar kregen we bezoek van de politie. Die kwamen controleren of we wel met goede bedoelingen richting Nederland gingen.

Londen_1-340
Controle in Queenborough

’s Nachts de oversteek gemaakt en ’s ochtends kwamen we in Vlissingen aan.

Het weer was wat minder, maar verder zat alles mee. De sluis en we konden meteen mee met de groene golf richting Middelburg. Weer veilig terug in Nederland.

One Comment

Add yours →

  1. Manon Megens 20 juni 2017 — 12:20

    Wat gaaf om je achter het roer te zien staan Marjolie! Maak er samen met Femke en jullie ouders een machtig mooie reis van. Wat een rijkdom dat je dit mag en kunt doen. Heel veel geluk en genot toegewenst op jullie avontuur! Hartelijke Groet, Manon Megens.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: