Vertrekkersdag deel II – de laatste voor vertrek

Na een winter waarin druk is geklust aan de boot – met name door Frank en mijn schoonvader Dick – was de boot klaar voor onze eerste trip na de winterstop. Vanuit Lelystad gelijk richting Enkhuizen gevaren voor de Vertrekkersdag. Eind vorig jaar hadden we er al een gehad, maar dit keer was het georganiseerd door het blad Zeilen. Alleen mensen die ook daadwerkelijk dit jaar vertrekken, waren uitgenodigd.

De boot ging met een lekker gangetje over het IJsselmeer richting het noorden. Binnen no time waren we er al. Deze boot gaat een behoorlijk stuk sneller dan de Moody 333 waar we jaren mee op het IJsselmeer hebben gevaren.

Maar hij steekt ook een stuk dieper, dus we moesten goed uitkijken dat we de goede route om de boeien heen namen.

Eenmaal aangekomen meerden we af naast SY De Liefde. We lagen perfect naast het paviljoen waar de vertrekkers-bijeenkomst werd gehouden. Heel leerzaam en erg gezellig. Goed om ervaringen van elkaar te horen en om elkaar beter te leren kennen.
Buurmeisje Femmie verveelde zich net zoals onze dochters, dus heb ik ze maar aan elkaar voorgesteld. Even later zag ik onze dochter Femke en buurmeisje Femmie (hoe verzin je het?) bij de computer van de haven staan…kijken hoe duur het was als ze een boot van 100 meter hadden, met personen of 80 meter met 30 personen. “Oh, maar 800 euro” haha. Leuk! …tot de havenmeester eraan kwam: die ging ze maar eens even goed gade slaan:)

Na het voorstelrondje hadden wij ondertussen diverse lezingen. “Wat kan er allemaal mis gaan?” (willen we dat weten?), communicatie aan boord en “fotografie” door Klaas Wiersma. Met z’n allen op de groepsfoto en nog apart een foto per boot of op een boot van iemand anders als je je eigen boot niet bij je had. En daarna natuurlijk de borrel.
Een gezellige afsluiting van een mooie dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: