Boot Düsseldorf

Zo, dat loopt een heel stuk anders over Boot Düsseldorf dan voorgaande jaren. Geen keuzestress meer met welke boot we de grote oceaan over willen steken -die keuze is met onze aankoop van de HR54 inmiddels gemaakt- maar heel gericht op onze doelen af. Dat waren er helaas net iets teveel voor onze twee dagen, maar die kleding komt later dan maar:).

Tien jaar geleden kochten we onze eerste boot op Boot Düsseldorf. Letterlijk onze huwelijksboot: ik wilde trouwen en Frank wilde varen. We zijn gaan trouwen om vervolgens  3 maanden op huwelijksreis te gaan samen met de kinderen.

Het was Elan er toen veel aan gelegen om een boot te verkopen op de beurs en daar konden we mooi van profiteren met het onderhandelen.

De verkoper van de boot –Sieger Postuma– kwamen we weer tegen op de beurs. Inmiddels werkt hij bij Contest brokerage. Toen we vertelden dat we onze Hallberg hadden gekocht “maar natuurlijk niet voor de vraagprijs”,  moest hij lachen. “Laat dat maar aan jullie over”. Hij kon zich onze onderhandelingstactieken nog goed herinneren.

We hebben er samen met Sieger eentje op gedronken tijdens de Contest-borrel aan het einde van de dag. Dat doen ze goed bij Contest. De hele beurs is aan het eind van de dag leeg, behalve bij de stand van Contest. Ook mooie boten trouwens!

boot_dusseldorf

Wist je dat het heel handig kan zijn als je reddingsvlot zichzelf omdraait als hij op zijn kop in het water terecht komt? Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen als je in een storm in het water ligt te dobberen….we hebben ons laten informeren over allerlei reddingsmiddelen zoals uiteraard reddingsvlotten, lifeboy, maar ook over opvouwbare surfplanken, gennakers, duikspullen, onderwatercamera’s etc. etc.

Met 17 hallen was er echt veel te zien. Eerst maar even thuis alles op ons in laten werken, om weer de volgende stappen te kunnen zetten bij de voorbereidingen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: